De Club van de Luie Vrolijke Tuinier

Rini Biemans

De Club van de Luie Vrolijke Tuinier

Welkom bij de Club van de Luie Vrolijke Tuinier. Mensen die met de natuur mee tuinieren. We zijn afhankelijk van onze eigen sprookjes en directe leefomgeving. Ons alledaags bestaan. Daar kunnen we ons laten verrassen en inspireren door de natuur zelf. We zijn er immers onderdeel van en we komen er uit voort.

De Luie Vrolijke Tuinier is een geuzennaam voor mensen die op deze andere nieuwe manier willen tuinieren. Met een andere houding naar de natuur. De inheemse spontane natuur, voorheen onkruid, vormt de basis bij het nieuwe tuinieren en dient ruimte en rust te krijgen voor ontwikkeling. Vandaar de term lui en als je ziet hoe prachtig de natuur het allemaal regelt wordt je vrolijk.

Het tuinieren zelf is ook erg gezond. Het ontstrest, je ontmoet mensen, je doet dingen samen, je krijgt cadeautjes van de natuur. Het onderhoud, geiten, bodemtransplantatie, het knippen en scheren is naast het opruimen een gezonde fitness. Nuttig ook. Omdat je met je handen in een gezonde bodem zit is het goed voor het leven in je darmstelsel. De bodem bevat een scala aan nuttige bacteriën en schimmels. We zijn niet gemaakt om steriel voedsel te eten.

Momenteel wordt onder de domeinnaam biocrow.nl een website gebouwd die het platform van de Club van de Vrolijke Luie Tuinier vormt. De burgerclub ter ondersteuning van een nieuwe standaard voor ecologisch beheer en een gezonde leefomgeving in het dagelijks onderhoud. De BIOCROW. 

Je vindt hier informatie hoe het nieuwe tuinieren in zijn werk gaat en je kunt natuurlijk meedoen.

Adopteer een stukje stadsnatuur

Geveltuinen, boomspiegels, perken, parken, pleinen en hele straten. Het is mogelijk als burger een stuk stadsnatuur te adopteren, dit schoon en fraai te houden. Via het uitdaagrecht is hier zelfs budget voor te krijgen. Het bespaart de gemeente immers werk.

Hier kun je je inschrijven, je eigen pagina maken waar je kan posten als Luie Vrolijke Tuinier. De dingen die we meemaken en ontdekken. Op deze wijze kunnen we elkaar inspireren en informeren. 

Stadsdokter 
Rini Biemans

  • eye.png

    246x

  • comment.png

    3x

    2x

Delen

« Terug naar artikelen

3 reacties

Olga Heijdra op 3 March 2024 12:13u

Hier wordt ik blij van. Mooi initiatief waar ik mij graag bij aansluit. Groet Olga

Martin op 29 December 2023 13:16u

Fijn initiatief; ben benieuwd! P.S. In de zin 'Daar kunnen we ons laten verassen en inspireren door de natuur zelf.' wellicht even een 'r' toevoegen aan 'verassen' ? Tenzij er inderdaad cremeren wordt bedoeld. :) (En dit berichtje hoeft wat mij betreft niet gepubliceerd hoor.)

Rini Biemans op 7 December 2023 07:30u

Uitzending van de Top van Onderop waar de Club van de Luie Vrolijke Tuinier is hier terug te zien https://npo.nl/start/serie/de-top-van-onderop/seizoen-1/de-top-van-onderop/afspelen item zit op 46 min

Laat een reactie achter