Fred Steenbergen

Lid sinds: 16 januari 2024

eye.png

126x

Hoihoi,
Ik ben Fred Steenbergen, geboren in '69, maar als men vraagt hoe oud ik ben, dan antwoord ik graag iets als '43 mooie zomers'.
Ik woon in Krommenie met mijn vrouw en 4 honden, maar dat laatste aantal wisselt nog wel eens. Wij zijn op heel veel manieren bezig met vrijwilligerswerk en honden spelen daar een grote rol in waardoor we regelmatig honden op ons pad vinden die een extra (of vaak misschien zelfs 'laatste') kans verdienen en als wij die kunnen geven, dan doen we dat. Honden met een rugzakje, of gebruiksaanwijzing die bij ons onbezorgd oud kunnen worden (maar dat meestal al zijn).
Naast dat vrijwilligerswerk zijn we beiden ook erg begaan met alles wat om ons heen gebeurt.
Dat vertaalt zich op meerdere manieren, maar als rode draad zie je overal zo ongeveer een 'niet klagen, maar poetsen'. Niet verwachten dat de overheid het wel regelt of 'iemand anders', maar gewoon zelf doen wat je kan.
Daarmee gaan we niet de wereld redden, ik niet in mijn eentje, mijn vrouw en ik ook niet samen, maar door niets te doen, gaan we dat ook niet doen dus het slaapt een stuk lekkerder als je er zelf wat aan hebt proberen te doen en daarbij hopen we dan uiteraard dat meerderen datzelfde idee nastreven, want samen kunnen we dat wel.
Kleine voorbeelden:
de tegels eruit en groen erin. Dat groen er weer uit en groen erin waar de beestjes (wel) wat aan hebben, water opvangen, een eigen moestuintje, zwerfafval rapen, een duurzaamheids-café in ons dorp gestart, recyclen van spullen in plaats van weggooien of nieuw kopen, ach, eigenlijk zoveel dingen, te veel om op te noemen en eigenlijk nog zoveel meer mogelijk ook.
Misschien schrijf ik er wel een keer wat over!

Met vriendelijke groet,

Fred Steenbergen
Krommenie.

Artikelen van Fred Steenbergen

16 januari 2024

Blog (persoonlijk verslag)

We zijn met meer dan je denkt

Ik hoor wel eens van mensen dat ze het gevoel hebben dat ze er alleen voor staan, met bijbehorende gedachten...

Door Fred Steenbergen

  • eye.png

    105x

  • comment.png

    0x

    1x