Ik heb als hobby net doen of ik niet in een achterstandswijk woon...

Hans Lagendaal

23 september 2024

Blog (persoonlijk verslag)
Ik heb als hobby net doen of ik niet in een achterstandswijk woon...

Gelukkig tref ik bij Creatief Beheer in Rotterdam veel vrijwilligers die diezelfde hobby hebben.

Maandagochtend. Ik overzie het slagveld van het afgelopen weekend op het plein. Door mijn hoofd schiet de gedachte: "Zouden die mensen thuis ook alles laten vallen waar ze staan?"

Al snel arriveert mijn eerste collega en kunnen we aan de slag. Geleidelijk druppelen er meer vrijwilligers binnen. Nog geen twee uur later ligt het plein er weer netjes bij.

De moraal van dit verhaal? Ouders, voedt je kinderen op en breng hen fatsoen bij? Nou, nee. Ik ben daar een groot voorstander van, maar ik denk niet dat de betreffende ouders dit lezen. En dan nog betwijfel ik of een dergelijke oproep effect zou hebben.

Wel dat de buitenruimte van ons allemaal is. Het is helemaal niet erg om daar af en toe zelf eens de handen uit de mouwen te steken. Laatst stond ik bij mij in de wijk een deel van de straat te vegen en zei een mevrouw tegen mij: "Dat is voor de gemeente, hoor!" Kennelijk hoorde zij daar niet bij.

En ook een oproep aan de beleidsmakers en politici: Wees een beetje zuinig op de mensen die wel bereid zijn om zich in te zetten voor een schone en groene buitenruimte. Die zijn namelijk hard nodig.

Onderstaand een sfeerimpressie van vandaag.

#lekkerbezig #mooiwerk

Delen

« Terug naar artikelen

0 reacties

Laat een reactie achter