De Babynatuurtuin is bijna af.

Rini Biemans

Al meer dan een jaar aangekondigd maar nu toch echt bijna af. De babynatuurtuin Park 1943. Het is onderdeel van het project Natuur en Gezondheid waarbij we de positieve effecten van - in de natuur zijn en met de natuur werken - onder de aandacht van een breder publiek willen brengen.

In eerste instantie de mensen uit de wijk. De kinderen die er wonen. De Babynatuurtuin is bedoeld voor de allerkleinsten 0 t/m 4 jaar. Vooral in het eerste jaar is regelmatig buiten spelen in de natuur erg gezond. Het is goed voor motorische en geestelijke ontwikkeling en voorkomt deels allergieën en autoimmuunziekten. Net als we moeten leren lopen moet ons immuunsysteem ook de verschillende stoffen leren kennen en hoe er mee om te gaan. Dat gaat grotendeels vanzelf maar net als bij lopen moet het immuunsysteem wel kunnen oefenen. Dus naar buiten met die baby’s, kleuters en peuters. We gaan met het Wijknetwerk en vrijwilligers ochtenden organiseren waar ouders met hun baby’s langs kunnen komen. Voorlichting krijgen en hun kinderen onderwijl kunnen laten spelen in het gras.

Bodemonderzoek dat we uit voorzorg hebben verricht was de reden van uitstel. Dat was positief maar het seizoen was voorbij. Dit is de beste tijd om het te openen. We hebben een extra hoeveelheid aarde toegevoegd en met gras bedekt voor een vrolijke uitnodigende uitstraling. Veel mensen vinden natuur en beestjes vies… dat is een groot wijdverbreid misverstand. Dat verander je niet zomaar. Het belangrijkste is dat mensen gaan beseffen dat de positieve effecten van in en met de natuur zijn zo’n honderd keer groter zijn dan de negatieve. Die laatste risico’s; teken, muggen, schimmels, ratten en wolven spreken meer tot de verbeelding maar verbleken als het gaat om het risico als je hierdoor de natuur als bedreiging ziet en gaat mijden.

  • eye.png

    293x

  • comment.png

    0x

    0x

Delen

« Terug naar artikelen

0 reacties

Laat een reactie achter