Bambi en Heidi op Park 1943

Rini Biemans

Het Luie Vrolijke Tuinieren kent een aantal principes. Het eerste en belangrijkste; de inheemse matuur doet mee en plantvakken bevatten minimaal 50% inheemse planten. Daarnaast dient het 'groen' schoon en fraai te zijn. Dit vraagt een nieuwe manier van kijken en doen. Het nieuwe tuinieren kent drie technieken.

1 Geiten. Dit is het imiteren van grazers in de vrije natuur. Dit betekent woekeraars en gras verwijderen ten behoeve van het beeld en de variatie

3 Bodemtransplantatie. Het verplaatsen van planten inclusief flinke kluit. Dit werkt goed voor variatie en het totale beeld

4 Knippen, scheren en markeren. Dit is snoeien en knippen voor een fraai beeld en voldoende lucht en ruimte in de plantvakken. Het markeren is het verwijderen van planten op verharde gedeeltes. Dit maakt een verzorgde indruk.

Dit geeft een andere esthetiek en dynamiek aan het 'stadsgroen' dat een natuurlijkere uitstraling heeft alsof Bambi en Heidi om de hoek kunnen verschijnen. Bloemenweides, Landwegperken en Bosperken. Op de foto's is te zien hoe dat er uitziet. Op deze website zal ik wekelijks posten over dit nieuwe ecologisch beheer en de handreiking BIOCROW. De nieuwe standaard in het groenbeheer die dit stadsbreed mogelijk maakt. Ik hoop dat meer mensen zo gaan tuinieren. Wil je meedoen? Je bent van harte welkom op Park 1943 in Rotterdam West. We werken hier iedere ochtend van 10:00 tot 12:00 uur. Je kunt je ook registreren op deze website en zelf posten over je eigen tuin en/of publieke ruimte.

  • eye.png

    100x

  • comment.png

    0x

    0x

Delen

« Terug naar artikelen

0 reacties

Laat een reactie achter