Pim van Prooijen

Lid sinds: 04 december 2023

eye.png

195x

Vrolijk en lui tuinieren - en vooral het schrijven hierover - bevalt mij prima. Voor mij is tuinieren niet alleen een hobby, het is een manier van leven die me helpt om te ontspannen en te genieten van de kleine dingen.

Ten eerste is er de vreugde van het zien groeien. Elke plant, van de kleinste bloem tot de grootste boom, heeft zijn eigen verhaal en groeiproces. Het observeren en ondersteunen van dit proces geeft me een diep gevoel van voldoening. Het is als een trage dans met de natuur, waarbij ik de leiding neem maar ook volg.

Daarnaast is er het 'luie' aspect. Tuinieren op mijn manier betekent niet dat ik urenlang hard werk of me zorgen maak over elke kleine imperfectie. Integendeel, het betekent dat ik de natuur zijn gang laat gaan, met een beetje hulp hier en daar. Dit relaxte benadering neemt de druk weg en laat me genieten van de tuin zonder stress.

Het schrijven over mijn tuinavonturen is een manier om mijn ervaringen en ontdekkingen vast te leggen. Elke blogpost is een klein verhaal dat de schoonheid en vreugde van het tuinieren vastlegt. Het stelt me ook in staat om verbinding te maken met gelijkgestemde mensen, om tips en verhalen uit te wisselen, en om te leren van de gemeenschap.

Kortom, vrolijk en lui tuinieren en het schrijven hierover is voor mij een bron van geluk en rust. Het is mijn hoop dat door mijn verhalen en ervaringen te delen, ik anderen kan inspireren om ook de schoonheid van tuinieren te ontdekken.

Artikelen van Pim van Prooijen

08 januari 2024

Po√ęzie

Dans met de Natuur

In mijn tuin waar bloemen dromen....

Door Pim van Prooijen

 • eye.png

  246x

 • comment.png

  1x

  2x

06 december 2023

Blog (persoonlijk verslag)

Mijn tweede artikel

Hier tekst....

Door Pim van Prooijen

 • eye.png

  50x

 • comment.png

  0x

  0x